Den fattige rabbinen från Krakow.

Likt den fattige rabbinen från Krakow har jag återvänt för att gräva efter skatten.

Rabbinen lär ha hetat Eisner och såg flera nätter i rad samma dröm. Han drömde om en skatt som fanns ner grävd under slottsbron i Prag. ”Drömmen var så verklig och hans begär efter skatten så stark att han en natt tog fram sin spade, sa adjö till sin fru och gav sig iväg i mörkret. Efter en lång och tröttsam resa kom han fram och satte igång att gräva med sådan iver att han inte hörde vakten, som tog honom på bar gärning och förde honom till fängelse. När den vettskrämde rabbinen berättade om vad han höll på med släpptes han dock fri av den flinande vakten: ”Åk hem med dig din dumbom, tänk att du tror på sådant nonsens!” sade vakten. Med skratt i rösten berättade han om sin egen återkommande dröm – om en skatt som fanns gömd bakom spisen hos en fattig rabbin i Krakow. Rabbi Eiser tog sig hem och fann skatten precis som det var sagt.”

Min målsättning i livet:
Vara medvetet närvarande i nuet.
Åter bygga upp min fysiska styrka, eftersträva hälsa och ökad livskvalitet.
Vara ekonomiskt oberoende genom meningsfull sysselsättning.
Ta mig friheten att vara en alldeles vanlig människa.

Att skriva är en passion, att läsa en annan. Jag är en människa som valt att vara glad.  Naturligtvis har jag gjort erfarenheter i likhet med alla andra, av sorg, misslyckande och destruktiva relationer, men jag finns kvar och jag känner hopp och tillit inför framtiden.

En dag ska jag berätta. Jag ska berätta om sorgen, misslyckandet och misshandeln, men jag ska också berätta om hur man bryter mönster av generationers vanor. Det är vad jag ska berätta, så snart jag kan.

En liten bit i taget ska jag berätta om mitt liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s